تحولات لبنان و فلسطین

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با انتقاد نسبت به عدم توازن در توزیع نخبگان در رشته‌های مختلف، از اعطای ضریب ویژه برای تحقیقات مشترک حوزه و دانشگاه خبر داد.

وزیر علوم: شخصیت علمی کشور به سمت کاریکاتوری پیش می‌رود

محمدعلی زلفی‌گل امروز در هفتمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی که در فرهنگستان علوم برگزار شد، با اشاره به اهمیت دو مقوله سلامت و امنیت گفت: دانش و دینداری آسایش و آرامش و ارتقای روح و روان را در پی دارد. این در حالی است که رشته‌های علوم طبیعی تلاش دارند تا آرامش بشریت را تأمین کنند، ولی علوم انسانی به بشر یاد می‌دهد که چگونه از علوم، فناوری و نوآوری در جهت رسیدن به آرامش استفاده کند.

وی اظهار کرد: اگر در جامعه‌ تنها به سلامت جسمی توجه کنیم، مسیر درستی نرفته‌ایم، چون در کنار سلامت جسمی به سلامت روحی و روانی و معنوی نیاز است و لازمه آن توسعه علوم انسانی اسلامی لست.

زلفی‌گل با تاکید بر اینکه لازم است شخصیت علمی کشور یکپارچه‌سازی شود و برای هر رشته‌ای پازل علمی در نظرگرفته شود، یادآور شد: این در حالی است که بخش قابل توجهی از نخبگان کشور متقاضی رشته‌های خاصی هستند و این امر موجب شده تا توزیع یکسان استعدادها در همه رشته‌های علمی در کشور نداشته باشیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با طرح این سؤال که چه شد توزیع متوازن نخبگان در همه رشته‌ها را در کشور نداریم، خاطر نشان کرد: در حال حاضر شخصیت علمی کشور به سمت کاریکاتوری پیش می‌رود تا شخصیت جامع؛ ولی در کشورهای پیشرفته شاهدیم که نخبه‌ترین افراد در حوزه علوم انسانی تربیت می‌شوند، چون معتقدند این افراد راهبر آینده جوامع هستند.

وی با بیان اینکه این از مسائل مهم ما به شمار می‌رود، گفت: ما دست خود را به سمت اندیشمندانی دراز می‌کنیم تا در زمینه توزیع متوازن استعدادها گام بردارند، در غیر این صورت آثار بلند مدت آن به نفع کشور نیست.

وزیر علوم، با بیان اینکه این حوزه علوم انسانی است که موجب دانش پذیری، قانون پذیری در جامعه می شود، یادآور شد: این حوزه می تواند پایش و پالایش فرهنگی جامعه را رقم می زند و فرهنگ بزرگترین سرمایه هر کشوری به شمار می رود و رشته های علوم انسانی موجب شکل گیری فرهنگ یک جامعه می شود.

وی، فرهنگ را مرتبط با نوع تفکر و گفتار یک جامعه دانست و افزود: علوم انسانی اسلامی باید در دنیا سر مشق‌نویس باشد، در غیر این صورت مشق‌نویس دیگران می‌شود. از این رو در مدیریت جدید وزارت علوم سعی شده تا این حوزه نظام‌مند شود.

زلفی‌گل در این زمینه توضیح داد: بر اساس نظام جدید ارزیابی و سنجش طراحی شده در وزارت علوم، مقرر شد تا در صورتی که خروجی‌های تحقیقاتی اگر منجر به ارتباط میان حوزه و دانشگاه شود، ضریب ویژه‌ای در نظر گرفته شود.

وی این مصوبه را منجر به بروندادهای مشترک دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه دانست و اظهار کرد: این رویکرد موجب انجام کارهای تیمی می‌شود و معتقدیم کار تیمی منجر به غنای تحقیقات خواهد شد.

وزیر علوم در ادامه با طرح سؤالاتی همچون چرا کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه های کشور توسعه نیافته است؟ چگونه تابوی نظریات غربی را بشکنیم؟ چگونه دانشمندان ما می‌توانند صاحب نظر شوند؟ گفت: اینها مسائل ما هستند که صاحب‌نظران حوزه علوم انسانی می توانند راهکارهای خود را ارائه دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.